Tips på afrikansk inredning

tips på afrikansk inredning

Den senaste veckan har jag och min kollega haft i uppdrag att sätta ihop en moodboard och planritning till en kund som vill förnya sitt vardagsrum med en känsla av afrikansk inredning.  Många av inredningsdetaljerna i afrikanska hem är färgglada, men man kan också välja att ha en mer nedtonad jordnära inredning i neutrala färger. Vår kund ville ha en maskulin känsla i sitt hem så vi valde att skapa en mer klassisk inriktning med ganska strama maskulina linjer men med afrikanska inslag, främst med fokus på djur och natur. Väggarna kommer att målas om till en äggskalsfärgad kulör och som kontrast kommer golvet att oljas i en mörk valnötsfärgad nyans. Soffan har en klassisk linnebeige färg som funkar bra till många olika nyanser. Denna soffa finns att köpa hos Mio. Vår kunds vardagsrum har högt i tak och stora fönsterpartier, så därför har vi föreslagit att man använder sig av tunga sammetsgardiner i samma äggskalsfärg som väggen. Gardinerna mjukar upp och dämpar ljudnivån och dessutom bidrar de till en härlig loungekänsla i rummet. Som kontrast till det mörka golvet har vi valt en mjuk ryamatta i en ljusbeige nyans. Även mattan mjukar upp de annars strama linjerna som finns i möblerna. Det vackra soffbordet som vi valt finns att köpa hos Slettvoll. Där hittade vi även en stilren sideboard och tv-bänk i en mörkbrun nyans som matchar golvet. En stram klassisk bordslampa blir en snygg detalj på sideboardet. Även denna lampa kommer från Slettvoll. I taket valde vi att hänga en stor ljuskrona inspirerad av renhorn. Lampan blir en snygg ”ögonfångare” i vardagsrummet och bryter av mot den klassiska inredningen. För att få in lite mer djurtema i rummet hittade vi en sittpuff och kudde i äkta ”springbock” skinn. Dessa finns att köpa hos Kamelo. Som accentfärg har vi tagit in lite grönt i form av gröna kuddar och stora gröna växter som gärna får bestå av större kaktusar klädda med fina korgar. Vi hittade också en snygg fjäderklädd väggbonad som även här mjukar upp den klassiska inredningen och som mjukar upp den strama känslan. Fjäderbonaden finns att hitta hos Kamelo. På väggarna ser vi stora svartvita posters med svarta ramar på djuren från Savannen.

Är du intresserad av att förnya ditt hem men är osäker på hur du vill ha det, eller om du har fastnat och behöver tips och råd, kontakta gärna oss. Vi hjälper till med såväl små som stora uppdrag. Vi hjälper dig att ta fram moodboards och förslag på inköpsställen utifrån en budget samt tar fram förslag på planritningar. Vi kan även hjälpa till med inköp och styling av hela hem om du skulle önska det. Kontakta mig på info@bohemianhome.se om du vill veta mer.

Dela gärna med dig...Pin on PinterestShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>