Rustikt semesterhus i Cornwall

rustikt semesterhus i CornwallSnart är hösten ett faktum och det oundvikliga mörkret smyger sig allt närmare. Under hösten och vintern kommer jag på mig själv med att surfa extra mycket på nätet efter semesterresor och semesterhus. Min längtan till solen blir starkare ju längre in i höstmörkret jag kommer. Semesterhusen jag hittar är oftast belägna runt medelhavet eller ännu längre bort, men denna gång hittade jag faktiskt ett underbart litet hus utmed kusten i Cornwall i södra England. Jag har varit i Devon en gång tidigare under sommaren och det var faktiskt en upplevelse. Det finns många smultronställen i England och Cornwall hör till ett av dom. Dessvärre är inte vädret alltid så pålitligt, men om man inte är så beroende av vädret och bara vill se vacker natur och uppleva den engelska landsbygden kan jag verkligen rekommendera Cornwall. Det här söta timmerhuset är beläget ute på landet omgiven av en prunkande trädgård och har till och med en liten damm som går att bada i på sommaren.  Huset har en genomgående rustik inredning och en härlig lantlig ”cottage” känsla.

rustikt semesterhus i Cornwall - köketVäggar, tak och golv är helt klädda i rustikt trä. Även köket går i samma tema med köksluckor och hyllor i samma träslag. Jag blir så glad när jag ser husdjur med i presentationsbilderna. Det är så sällan man välkomnar husdjur, särskilt när det gäller svenska semesterhus. På det här stället välkomnar man till och med två hundar om man vill. Därför får det här semesterhuset extra pluspoäng av mig!

rustikt semesterhus i Cornwall

En öppen spis i England är ett måste enligt min åsikt. Varje gång jag besöker England, svär jag över hur fuktigt och kallt det är på kvällarna, även under sommaren. Fastän temperaturen är varmare än i Sverige, tycker jag alltid att det känns kallare när man är i England. Jag antar att det är fukten som gör att det känns så rått och kallt.

rustikt semesterhus i cornwall Köket har en stor härlig öppning mot en altan som överblickar trädgården.

 

rustikt semesterhus i Cornwall - sovrummetUnderbar rustik inredning i sovrummet.

 

rustikt hus i Cornwall - sovrum

 

Rustikt semesterhus i Cornwall - verandaÄven på altanen finner man en härlig stenmurad öppen spis. Perfekt att elda i när man vill sitta på altanen och njuta av sitt kvällste och den fuktiga kyliga kvällsluften smyger sig på.

Rustikt semesterhus i Cornwall EnglandHuset är lika charmigt utvändigt som invändigt. Om du vill veta mer om vart man vänder sig för att hyra det här gulliga huset, besök Uniquehomestays.

 

 

 

Dela gärna med dig...Pin on PinterestShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>