Rustik inredning från ett Afrika Resort

rustik inredning i AfrikaRustik inredning från Afrika

Jag har länge drömt om att få åka på safari i Afrika. Har tänkt att det ska få bli en drömresa med barnen när dom har blivit lite större. Jag är dock ganska bekväm av mig och vill gärna bo rent och fräscht när jag är på semester. Tanken av att bo i litet tält ute i vildmarken mitt bland alla vilda djur låter spännande, men jag skulle föredra att åka ut på safari på dagarna för att sedan avrunda dagen på ett rent och fräscht hotell. Det är säkert många som tycker precis tvärtom, att det är ett äventyr och att det hör till att man ska bo i ett tält ute i vildmarken. Det är bra att det finns olika boenden för olika smaker. Jag hittade nyligen ett underbart boende för safari resenärer som vill ha ett lite lyxigare alternativ på sin safari semester i Afrika. Dessvärre är det lite för dyrt för min budget, så jag får nog börja spara redan nu om jag ska bo här när det är dags för avresa.

rustik inredning med känsla av jaktstugaSingita som är ett så kallat lyx resort består av 12 olika ”hus” belägna i 5 olika regioner och nationalparker, i 3 olika länder (Sydafrika, Tanzania och Zimbabwe). Här kan man välja mellan olika boenden mitt ute i vildmarken. Det finns även lyxtält med riktiga badrum, ifall man vill uppleva ett boende i tält, men på ett bekvämt sätt. Jag har samlat ihop lite bilder från olika hus där jag tyckte inredningen var extra fin. Rummet på bilden ovan är riktigt smakfullt inredd tycker jag.  Man får en känsla av att det här är en jaktstuga. Lite engelskt och afrikanskt på samma gång. Mönsterbilden där man har kombinerat leopardmönster med tartan rutan tycker jag är så fin. En extra snygg detalj är den paisleymönstrade vikväggen i bakgrunden.

rustik inredning i ett afrika tältDet här tältet ser ut att vara taget ur en film med Robert Redford. Här skulle jag gärna övernatta, men jag skulle nog ändå vilja ha en vakt utanför tältet. Har stor respekt för de vilda djuren, särskilt på natten.

Singita Afrika 4

Tänk att få bada i den här infiniti poolen och blicka ut över den Afrikanska savannen…

rustik inredning i vildmarken

Ännu en smakfullt inredd ”stuga” där man tagit vara på naturen även i inredningen. Rustika krukor, vedstockar, halmtaket och den öppna planlösningen gör att man verkligen får känslan av att vara mitt ute i vildmarken.

rustik inredning i ett badrum i vildmarkenEtt lyxtält mitt ute i naturen med ett riktigt badrum och badkar! Underbart, eller hur?

badrum i rustik inredning Ännu ett badrum, fast denna bild är tagen från ett av husen. Jag älskar inredningen i det här badrummet! Den rustika stenväggen i duschrummet och stengolvet tillsammans med de rustika trämöblerna blir en otroligt vacker kombination tycker jag. Lägg till de fina detaljerna som den stora urnan och den afrikanska figuren på väggen.

hus i afrika med rustik inredningEn drömlik utsikt från ett av husen. Även denna bild är som tagen ur en film. Magiskt!

hus i afrika med rustik inredningInfiniti poolen med utsikt över savannen..

afrika resort med rustik inredningFoajén i ett av husen har en vacker rustik inredning med unika möbler som det här afrikanska träbordet och den otroligt vackra korgfåtöljen som jag så gärna skulle vilja ha i mitt hem.

sovrum med rustik inredningDet är precis ett sånt här sovrum som jag drömmer om att få ha i mitt hus!  Stora glaspartier rakt ut mot naturen som bjuder in det vackra solljuset i rummet. Den stenmurade öppna spisen i kontrast till den romantiska vita sängen. Till det, ett otroligt vackert skrivbord gjort på en gammal trädstam. Fantastiskt vackert!

vardagsrum med rustik inredningUnderbart vardagsrum med rustik inredning i fina färgkombinationer som natur, svart, blått och koppar.

hus i afrika med rustik inredning

Sittpuffarna i trä blir en en snygg accent till soffgruppen på terrassen.

afrika hus med rustik inredningVill du bo i något av dessa hus, får du lov att gräva djupt i plånboken. En natt kostar ungefär 50 000 kr men rymmer upp till 8 personer. Det finns även andra alternativ som är billigare, men räkna med minst 10 000 kr per person och natt.

Källa: Singita

Dela gärna med dig...Pin on PinterestShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>