Gör en egen julkrans till dörren

gör en egen julkransAtt göra en julkrans är både enkelt och billigt. Det enda du behöver är en halmkrans, lite grönt från skogen, några kottar och äpplen och lite bindningstråd. Halmkransen finns i flera olika storlekar och du kan köpa den i din närmaste blomsterbutik, eller så kan du göra en egen. Jag har valt att göra en stor krans som är ca 55 cm i diameter.  Här visar jag steg för steg hur du enklast binder en julkrans.

gör en egen julkrans steg 2Först klär jag kransen i granris, så att jag täcker den ljusa halmstommen. Klipp granriset i små kvistar som du sedan buntar ihop och placerar på halmkransen. Använd dig av grön bindningstråd (finns att köpa i blomsterhandeln) som du virar runt kransen vartefter du fyller på med granris.

gör en egen julkrans steg 3När hela kransen är täckt, kan du välja att antingen ha kransen täckt i endast granris, eller som jag har gjort på bilden, lägga till små kvistar av andra gröna växter som buxbom och cypress. Det finns en mängd olika gröna växter som du kan dekorera din julkrans med. Slutligen kan du dekorera kransen med några kottar och äpplen. Klipp en liten bit ståltråd och forma som ett skarpt U. Trä igenom kotten eller äpplet och fäst på julkransen.

Gör en egen julkrans steg 5För att julkransen ska lysa vackert i mörker, har jag valt att klä min krans med en ljusslinga. Denna ljusslinga av märket Markslöjd, är för utomhusbruk och drivs med batterier.

gör en egen julkrans, resultatetSå här blev resultatet! Tidsåtgång ca 45 minuter och totalpriset för min krans blev endast 150 kronor (för  ljusslingan och lite bindningstråd). Halmstommen kan du använda år efter år och även ljusslingan brukar gå att använda några år innan den tar slut. Liknande kransar i handeln kostar över 600 kronor. Kanske kan vara värt att göra ett försök?

gör en egen julkrans

Dela gärna med dig...Pin on PinterestShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>