Ett skandinaviskt hem med bohemisk känsla

 

Ett hem med bohemisk känsla, vardagsrummet

Vad kännetecknar ett hem i bohemisk stil? Många förknippar ett bohemiskt hem med en enda röra där inredningen inte har någon röd tråd och där man har blandat många olika färger och stilar. Därför kan det vara svårt att inreda ett bohemiskt hem på ett smakfullt sätt eftersom det lätt kan bli övermöblerat och just rörigt. För mig handlar ett fint bohemiskt hem om hemtrevnad och värme, ett hem som har en blandning av olika stilar där man inkluderat influenser från olika delar av världen. Det som är viktigt att tänka på när man inreder sitt hem är att man försöker hålla sig till ett genomgående tema, samt att man begränsar sig när det gäller färger och att man inte använder sig av för många tunga och stora möbler. I det här inslaget har jag lagt upp ett exempel på ett smakfullt bohemiskt hem där man anar ett genomgående tema, nämligen influenser från Orienten.

Vardagsrummet har en stor bokhylla som hjälper till att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla i hemmet. En bokhylla avslöjar ofta mycket om vem som bor här vilket också bidrar till ett mer personligt hem. Här har man även inkluderat fina orientaliska detaljer som det vackra soffbordet, sittpuffar och några vackra kuddar med kelim mönster.

 

ett hem med bohemisk känsla

I matrummet finner man ett vackert rustikt vitrinskåp med marockanskt porslin i olika färger och mönster. En typisk bohemisk inredningsdetalj är när man blandar olika mönster och färger. Att göra det med porslinet tycker jag är en charmig detalj.

 

ett hem med bohemisk känsla, sovrummet

I sovrummet har man lagt mycket omsorg på fina rustika detaljer med orientaliska inslag. Man har även lagt mycket fokus på mattor, vilket också ger en ombonad och varm känsla.

 

ett hem med bohemisk känsla

Den etniska och rustika sänggaveln ger ett betydande bohemiskt intryck i sovrummet. Lägg till sängkläderna och kuddarna med tofsar och det bohemiska sovrummet är komplett!

 

ett hem med bohemisk känsla fina detaljer i sovrummet

 

Fler vackra etniska detaljer.

 

ett hem med bohemisk känsla, badrummet

Ett unikt badkar pryder badrummet. Här finner man även en orientalisk matta på golvet. Ett personligt och udda badrum som också inger värme och mycket känsla.

Vad tycker du kännetecknar ett bohemiskt hem?

 

Källa & foton: Lina Roos via Myworldapart

 

 

 

Dela gärna med dig...Pin on PinterestShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>